Uslovi kupovine i cena dostave

 

-Nase proizvode saljemo iskljucivo paketskom sluzbom Poste samo na teritoriji Srbije. To je trenutno ubedljivo NAJJEFTINIJI vid slanja paketa u Srbiji.

-OBAVEZNO PROVERITE STANJE NARUCENOG ARTIKLA PO PREUZIMANJU PAKETA U PRISUSTVU KURIRA KOJI GA JE DOSTAVIO. PAKET CE BITI UPAKOVAN U PROVIDNOJ, ZASTITNOJ  FOLIJI I PO POTREBI U KARTONSKOJ KUTIJI! Ukoliko uočite neko oštećenje, zahtevajte od kurira da se na licu mesta napravi zapisnik o ostecenju. Ako ste u mogucnosti, pozeljno je i da slikate osteceni artikal i paket kako je bio zapakovan.

-Svako ostecenje narucenog artikla,kupac je dužan da prijavi u roku od 12h od prijema paketa i da nam blagovremeno dostavi zapisnik( i eventualne fotografije) o ostecenju koji je sastavljen sa kurirom. Tada mi saljemo novi artikal o nasem trosku i kupac nema nikakvu materijalnu stetu.

-Po Zakonu o elektronskoj trgovini, kupac ima pravo da vrati naruceni artikal(bez obrazlozenja) u roku od 14 dana. Po istom zakonu, troškove vraćanja paketa snosi kupac osim ukoliko nema opravdan razlog za vraćnje( pogresno poslat artikal,dimenzija ili boja). U slucaju da na vracenom artiklu ima ostecenja ili druga vrsta umanjene vrednosti kao posledica koriscenja artikla, kupac je duzan da u punom iznosu refundira nastalu stetu prodavcu. Ukoliko kupac ne ispuni svoje obaveze prema prodavcu pri povracaju narucenog artikla (placanje povratne postarine, placanje eventualnog ostecenja ili koriscenje artikla), bicemo prinudjeni da po ZAKONU O ELETRONSKOJ TRGOVINI POVEDEMO PARNICNI POSTUPAK PROTIV NEODGOVORNOG KUPCA.

Dugme(kvadrat koji cekirate na kraju svoje porudzbine) *Pročitao/la sam i prihvatam uslove kupovine i plaćanja veb mesta. *  se smatra kao potpis na ugovor u elektronskoj formi. Time se pravi ugovor o uspostavlajnju obligacionog odnosa izmedju prodavca i kupca. Ova vrsta ugovora ima zakonsku tezinu i jedan je od dokaza u slucaju eventualnog spora.

-Cene svih proizvoda ukljucuju PDV.

-Troskovi dostave nisu ukljuceni u cenu.

-Urucenje je licno a ukoliko niste dostupni kuriru u trenutku dostave, paket mozete preuzeti u maticnoj Posti Srbije u narednih 20 dana.

-Cenu dostave odredjuje Posta Srbije na osnovu tezine proizvoda (tabela ispod), kao i na osnovu visine otkupnine proizvoda (u slucaju placanja pouzecem).

 

.

Nudimo mogucnost dva nacina placanja:

1.Placanje pouzecem

Placanje pouzecem podrazumeva placanje kuriru prilikom dostave. MINIMALNA POSTARINA IZNOSI 380,00 RSD. Sto je tezina(preko 3KG) i otkupnina narucenih artikala veca ,tako je i cena postarine veca. Placa se i postanska provizija na ime prenosa novca.

2.Avansno placanje

Avansno placanje podrazumeva uplatu na racun pre slanja robe u dogovoru sa prodavcem. Pre uplate, morate dobiti potvrdu od prodavca da je vas izabrani artikal na stanju. Avansnim placanjem ostvarujete uštedu zato što NEMA postanske provizije koju placa kupac na ime prenosa novca. Placa se samo postarina po masi (KG) po zvanicnom cenovniku Posta Srbije (tabela ispod). U ovom slucaju, MINIMALNA POSTARINA IZNOSI 200,00 RSD. Sto je tezina narucenih artikala veca(preko 3KG), tako je i postarina veca.

-Placanje najlakše možete obaviti e-bankingom ili uplatnicom u bilo kojoj banci ili pošti, kao i prenosom sredstava za pravna lica.
 Pakovanje i dostava proizvoda se vrsi nakon što uplata bude proknjižena.

Podaci za popunjavanje naloga:

Svrha placanja: Placanje internet porudžbine

Primalac: T.R. „Ratka Plast“, Bate Bulica b.b., 12300 Petrovac na Mlavi

Broj racuna kod Intesa banke: 160-449875-12

Masa (kg)Cena po masi
do 3kg200,00
od 3kg do 5kg250,00
od 5kg do 10kg300,00
od 10kg do 15kg350,00
od 15kg do 20kg400,00

*Zvanične cene dostave Poste Srbije:


Link ka cenama: https://www.posta.rs/DocumentViewer.aspx?IdDokument=161&Dokument=stanovnistvo-paketske-srbija-paket-cir.pdf

Link ka kalkulatoru cena dostave: https://www.posta.rs/cir/alati/KalkulatorCena.aspx?vrPos=paketSrb