feb 272023
 

JASMIN

Jasmin je biljka sa lepim, belim cvetovima koji imaju nezan, sladunjav miris. Miris jasmina je opustajuci, samim tim umiruje i smanjuje stres. Biljka ne zahteva mnogo toplote ali voli sunce i svez vazduh.

ORHIDEJA

Orhideja nocu ispusta kiseonik sto je cini idealnom biljkom za dobar san. Takodje, ima je u puno boja, sto vasem domu daje veselu i radosnu notu, pa samim tim umanjuje stres i napetost.

RUZMARIN

Miris ruzmarina poboljsava pamcenje i popravlja raspolozenje te ga je zbog toga veoma dobro imati kao sobnu biljku. Takodje moze da posluzi kao veoma zdrav i ukusan dodatak jelima(npr. za ribu). Ruzmarin zahteva mnogo sunca pa je zbog toga dobro da se drzi na prozoru.

PAPRAT
 
Paprat je vrlo specificna i ukrasna biljka koja je veoma dobra za isparenja koja nastaju prilikom koriscenja hemijskih sredstava u vasem domu. Najbolje uspeva u toplom uz cesto zalivanje.
 
ZLATNA PUZAVICA
 
Ova biljka je odlican precescivac vazduha za vas dom. Nije zahtevna, lako uspeva i ne tarzi bas azurno zalivanje.
 
PALMA AREKA
 
Ova vrsta palme je odlicna za susne dane ili zimi kada radi grejanje zato sto daje vlaznost vazduhu. Ako se odlucite da je drzite u saksiji u vasem domu, stavite je na mesto gde ima najvise sunca.
 
BRSLJAN
 
Ova viseca biljka, osim sto je veoma dekorativna, je medju najboljima za preciscavanje vazduha u zatvorenom prostoru zato sto filtrira toksine i alergene. Ne zahteva puno svetlosti pa zbog toga imate kreativnu slobodu da je postavite gde god zelite u vasem domu.
 
ZELENI LJILJAN
 
Ova vrsta biljke, kao i brsljan, takodje spada u najbolje preciscivace vazduha. Nije zahtevna i vrlo je laka za negovanje.